Child Care Center Staff and Home Providers

Click Here to Register 

The Radisson Hotel Fossil Creek

2540 Meacham Boulevard

Fort Worth TX. 76106

Schedule at a Glance
2017 TAFCC Conference
Friday April 28, 2017
Noon – 6:00 PM = Open Registration
4 PM – 5 PM = Contract Review to Reflect Changes in Standards by Pam Cannataro
                                 **Plus 2 Hrs. Self- Instructional “Risk Management”  ALL INVITED
Total Class Training = 3 Hrs
6 PM – 8 PM   Music in the Air by Sheila Otis
                                 ** Plus 2 Hrs. Self Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 4 Hrs
8 PM – 10 PM   PJ Party / Birthday Party / 20 Years Celebration Open to All
                                    Training “Hands On” activity also Included by  Teresa Federspiel Total Class Training = 2 Hrs
Sat: April 29, 2017
8 AM – 10 AM = Opening Session / Keynote – Albert Wright Trainer of the Year – See Info Below
                                **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 4 Hrs
10 AM – 10:20 AM   Vendor Exchange
 10:30 AM – 11:30 AM = Training by Albert Wright
                **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered  Members Only
Total Class Training = 3 Hrs
11:30 AM – 11:50 AM   Vendor Exchange
12:00 PM – 1:45 PM   LUNCH –   What do I need to do for 2016 MS updates?
                                         by   Shela Mobarak-Wannemacher
                                            shelamobarak@yahoo.com
            **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 4 Hrs
2:00 PM – 2:45 PMFinancial Health – Why LLC? by Mike Smith
Mikesmith4247@sbcglobal.net
        **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded toRegistered  Members Only
Total Class Training = 3 Hrs
3 PM – 4 PM = Business meeting
                    **Plus 5 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 5 Hrs
4:15 PM – 6:15 PM = What to expect in an Environmental Inspection by Trish Watson
                                                                                    twatson@nrhtx.com
                        **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 4 Hrs
6:30 PM = Free time for dinner / Reservation at Cracker Barrel
        **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only 
 Total Class Training = 2 Hrs
Sunday April 30, 2017
 7:30 Serving Early Breakfast
8:00 AM – 10:00 AM Closing Session =    Appreciative Inquiry by Samie Williams
                                                                                          from Head Start
           **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 4 Hrs
10:15 AM – 12:00 PM =          Bow Dazzling –  “Our Charity”     Tisha Weems
         **Plus 2 Hrs. Self- Instruction awarded to Registered Members Only
Total Class Training = 2 Hrs
**  Self Training List Available for Conference:
  1. Let’s Talk, Read and Sing about STEM!
  2. A Morning in the Block Center
  3. Child Care Occupant Emergency Plan Checklist
  4. Child Immunization Schedule: Why Is It Like That?                                                 Handout :Vaccine Ingredients: Frequently Asked Questions
  5. Childhood and Infectious Diseases
  6. Circle Time Benefits
  7. Why Read to a Baby? Reading Milestones
  8. Developing Self-esteem in Children
  9. Dealing with Head Lice in Child Care
  10. Anxiety, Fear, and Phobias in Children
  11. Creating a Toilet Training Plan                                                                              Handout : Cognitive and Verbal Skills Needed for Toilet Training
  12. ABC Approach to Behavior Management
  13. Normal Speech and Language Development
  14. The Importance of Thinking
    Direct Versus – Indirect Teaching of Number Concepts

EARLY BIRD PRICING UNTIL APRIL 10TH

3-Day Ticket   $95.00
1-Day Saturday Only Ticket    $80.00